FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Arbejdsmiljø og helbred i Danmark – se oplæg fra gå-hjem-møde på video

04-08-2015
Resultaterne fra den største danske spørgeskemaundersøgelse om arbejdsmiljø og helbred i Danmark 2014 var temaet på et gå-hjem-møde den 24. juni på NFA. Oplæggene er nu tilgængelige på tre videofilm.

Af Hanna Sigga Madslund

Videooptagelse fra gå-hjem-møde om AH2014

Foto: Michael Sunne Esbensen.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, har taget temperaturen på arbejdsmiljøet i Danmark. I alt 27.000 beskæftigede deltog i målingen i 2014, som er den anden i en serie af målinger, som bliver gennemført fra 2012 til 2020.

Velbesøgt gå-hjem-møde på NFA

Undersøgelsen er den største danske spørgeskemaundersøgelse om arbejdsmiljø og helbred i Danmark. Resultaterne blev offentliggjort i maj i år på NFA’s hjemmeside og blev derefter fremlagt på et velbesøgt gå-hjem-møde i juni i auditoriet på NFA. 

På mødet var der oplæg af NFA’s analysechef Elsa Bach, analytiker Jesper Møller Pedersen og professor Reiner Rugulies, alle fra NFA. Det er disse tre oplæg, der nu kan ses på video på NFA’s hjemmeside.

Færre fysisk belastede

Analytiker Jesper Møller Pedersen fra NFA sagde blandt andet om resultaterne:  

- Vi kan se, at andelen af beskæftigede, der er belastede i muskler og led, er faldet, og dette fald er statistisk signifikant. Men vi må afvente de kommende målinger for at kunne se en egentlig tendens.
Han tilføjede, at udviklingen i det psykiske arbejdsmiljø er af mere blandet karakter med både positive og negative tendenser. Derfor er det ikke muligt at sige noget entydigt om udviklingen her.

Repræsentativ undersøgelse

Det er vigtigt, at undersøgelsen er så repræsentativ for det danske arbejdsmarked som muligt, forklarede Jesper Møller Pedersen, og derfor har det været nødvendigt for forskerne at vægte resultatet, forklarede han: 

- Kvinder svarer for eksempel i langt højere grad end mænd, og folk med mellemlange og lange uddannelser har høj svarprocent, mens for eksempel klassiske mandefag har lave svarprocenter. Derfor har vi været nødt til at vægte data, som vi kalder det, for at få et resultat, der er repræsentativt for alle beskæftigede i Danmark, sagde analytiker Jesper Møller Pedersen til et fyldt auditorium. 

Se alle tre oplæg på video

Oplæggene kan ses på video på NFA’s hjemmeside.

Find alle AH2014-resultaterne

Undersøgelsen ’Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2014’.

Yderligere oplysninger

Analysechef Elsa Bach eller analytiker Jesper Møller Pedersen, begge NFA.


Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf. 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@nfa.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her