FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Gå-hjem-møde om psykosocialt arbejdsmiljø og helbred

22-09-2015
Det psykosociale arbejdsmiljø på danske arbejdspladser er et prioriteret område i den nationale handlingsplan frem til 2020. Hvad ved vi om det? Og hvad gør vi i praksis for at håndtere denne problematik? Det er emnet for et gå-hjem-møde på NFA den 21. oktober 2015.

Af Kirsten Rydahl

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Psykosociale risikofaktorer i arbejdet kan have stort betydning for, om man udvikler forskellige somatiske (fysiske) og psykiske helbredsproblemer, og om eventuelle helbredsmæssige problemer bliver forværret. Samtidig har det psykosociale arbejdsmiljø stor betydning for, om personer med dårligt helbred har mulighed for at arbejde.

Der er i dag stor politisk og praktisk opmærksomhed på sammenhænge mellem psykosocialt arbejdsmiljø og helbred samt på, hvordan man kan håndtere skadelige sammenhænge i praksis.

Program

15.00 Velkomst og perspektiv
NFA’s direktør Inger Schaumburg byder velkommen og sætter temaet ”psykosocialt arbejdsmiljø og helbred” i perspektiv bl.a. i forhold til den nationale handlingsplan for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020.
15.10 Psykosocialt arbejdsmiljø og helbred – hvad ved vi?
Seniorforsker Ida Huitfeldt Madsen fra NFA præsenterer den eksisterende forskningsbaserede viden om sammenhænge mellem psykosocialt arbejdsmiljø og helbred. Præsentationen vil kort berøre store folkesygdomme som hjertekarsygdomme, sukkersyge og kræft. Ida Huitfeldt Madsen vil bruge depression som eksempel på de særlige forskningsmæssige udfordringer ved psykosocialt arbejdsmiljø og helbred.
16.00 Psykosocialt arbejdsmiljø og helbred – hvad gør vi i praksis?
Grethe Helene Christensen, leder af Tidlig Indsats/SYFO i Arbejdsmiljø København og Lasse Rønnoe, arbejdspsykologisk konsulent i Arbejdsmiljø København giver eksempler på, hvordan arbejdspladser i Københavns Kommune i praksis arbejder med psykosocialt arbejdsmiljø og helbred - både overordnet i organisationen og i forhold til den enkelte medarbejder med psykiske helbredsproblemer.
16.30 Spørgsmål og diskussion
16.45 Café og networking

Tid, sted og tilmelding

Yderligere oplysninger

Seniorkonsulent Paul-Anker Lund, NFA

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@arbejdsmiljoforskning.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her