FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Gå-hjem-møde på NFA om fysisk træning på arbejdspladsen

17-03-2016
Flere og flere danske virksomheder indfører fysisk træning på arbejdspladsen. Forskere ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har gennem de sidste ti år gennemført en række forskningsprojekter om effekten af fysisk træning på arbejdspladsen. Nogle af projekterne præsenteres ved et gå-hjem-møde tirsdag den 3. maj på NFA.

Styrketræning på arbejdspladsen

Flere og flere danske virksomheder indfører fysisk træning på arbejdspladsen. Et spørgsmål er bl.a., hvordan træningen virker på tværs af faggrupper. Foto: NFA.

Af Hanna Sigga Madslund

NFA’s forskningsprojekter om fysisk træning på arbejdspladsen har haft til formål at forebygge og mindske smerter i muskler og led samt forbedre arbejdsevnen. Men hvilke fysiske træningsformer er gavnlige? Hvordan kan træningen i praksis implementeres på arbejdspladserne? Hvor lidt træning kan man nøjes med? Hvordan virker træningen på tværs af forskellige jobgrupper?

Disse og andre spørgsmål vil blive besvaret af forskere fra NFA i en række faglige oplæg og af en seniorkonsulent fra Alectia på et gå- hjem-møde på NFA.

Program for gå-hjem-mødet på NFA tirsdag den 3. maj kl. 15-17 2016

 

15.00   Velkomst og introduktion til dagens præsentationer.
15.05 Professor Lars L. Andersen fra NFA præsenterer problemfeltet og giver et overblik over de seneste ti års forskning om fysisk træning på arbejdspladsen.
15.15 Forsker Emil Sundstrup fra NFA præsenterer et forskningsprojekt om fysisk og ergonomisk træning blandt slagteriarbejdere.
15.35 Forsker Markus Jakobsen fra NFA præsenterer et forskningsprojekt om fysisk træning på arbejdspladsen sammenlignet med fysisk træning derhjemme blandt hospitalsmedarbejdere.
15.55 Ph.d. studerende Kenneth Jay fra NFA præsenterer et forskningsprojekt om fysisk træning kombineret med mindfulness på arbejdspladsen blandt industrilaboranter.
16.15 Seniorkonsulent Anne Jacobsen, Alectia (tidligere arbejdsmiljøkonsulent på Bispebjerg Hospital), giver et praktisk eksempel på implementering fysisk træning blandt hospitalsansatte, og hvilke praktiske erfaringer, der er opnået. Hvad er lykkedes? Og hvilken positiv afsmittende effekt har træningen haft på medarbejderne?
16.35 Networking (kaffe og kage).
17.00 Arrangementet slutter.

 

Tid, sted, og tilmelding

  • Tid: Tirsdag den 3. maj 2016 kl. 15.00-17.00.
  • Sted: Auditoriet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, Lersø Parkallé 105, 2100 København Ø.
  • Tilmelding: Senest mandag 2. maj via denne elektroniske tilmeldingsblanket.

Gå-hjem-møder på NFA optages på video

Oplæggene på gå-hjem-mødet optages på video og lægges ud på NFA’s hjemmeside, så interesserede, som enten er forhindret i at deltage eller kommer bor langt væk kan få glæde af oplæggene.

Se videoer fra tidligere gå-hjem-møder

Du kan finde alle videoerne fra tidligere møder på NFA’s hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Seniorkonsulent Paul-Anker Lund, NFA

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf. 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@nfa.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her