FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Ny forskning skal stille skarpt på løftearbejde

20-04-2017
Et nyt forskningsprojekt skal kigge nærmere på, om mange løft på jobbet kan føre til forhøjet blodtryk. Det kan få betydning for mange erhvervsaktive danskere i forbindelse med forebyggelse af hjertekarsygdom.


Et nyt forskningsprojekt skal kaste lys over, om man kan få forhøjet blodtryk, hvis man løfter meget på jobbet. Foto: Colourbox

Af Annemette Grant Larsen

Et enkelt løft får med det samme blodtrykket til at stige. Men kan man få forhøjet blodtryk, hvis man har et job, hvor man tit løfter, og gør det gennem længere tid?  Det skal et nyt forskningsprojekt kaste lys over.

Forhøjet blodtryk øger nemlig risikoen for hjertekarsygdom, og projektet vil kunne komme mange erhvervsaktive danskere til gode og få betydning i forbindelse med forebyggelse af hjertekarsygdom.

Projektleder og forsker på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Mette Korshøj håber, at projektet kan bidrage med ny viden, om hvordan man kan målrette forebyggelsen af forhøjet blodtryk og hjertekarsygdom, hvis det viser sig, at løftearbejde kan føre til forhøjet blodtryk: 

- Hvis der er en sammenhæng, er det vigtigt, at løftearbejdet bliver tilrettelagt bedst muligt, så risikoen for forhøjet blodtryk mindskes, siger hun.


Løber indtil 2019

Det er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der står bag undersøgelsen i samarbejde med Østerbroundersøgelsen. Østerbroundersøgelsen er en befolkningsundersøgelse af mere end 24.000 mænd og kvinder. Undersøgelsen fokuserer primært på hjerte-karsygdomme samt risikofaktorer.

Projektet om løftearbejde er netop gået i gang og løber indtil slutningen af 2019. Det er støttet med 1,5 millioner kroner af Arbejdsmiljøforskningsfonden.

Læs mere om forhøjet blodtryk og fysisk krævende arbejde.

Yderligere oplysninger

Projektleder og forsker Mette Korshøj.

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@arbejdsmiljoforskning.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her