FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Symposium om udfordringer og perspektiver i håndteringen af psykiske helbredsproblemer på arbejdspladsen

15-05-2017
Hvordan fungerer de internationale retningslinjer for forebyggelse og håndtering af psykiske helbredsproblemer på arbejdspladsen? Og hvordan kan man udvikle danske anbefalinger på den baggrund? Det kan du få et internationalt perspektiv på ved et halvdagssymposium på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, den 13. juni 2017. Symposiet er på engelsk.

Internationalt - Foto: Colourbox

Oplægsholderne på symposiet har været involveret i udviklingen af nationale retningslinjer på området i deres respektive hjemlande, hhv. Sverige, England, Canada og Australien. Foto: Colourbox.

Af Hanna Sigga Madslund

Alle mennesker kan blive ramt af psykiske helbredsproblemer, som fx stress, mistrivsel og depression. I sådanne tilfælde spiller arbejdspladsen en vigtig rolle ved at fx ledere og kolleger er opmærksomme på problemerne, og hvis den ansatte er i et eventuelt behandlingsforløb kan de være af afgørende betydning for, at den ansatte kan bevare sin tilknytning til arbejdspladsen.

Psykiske helbredsproblemer er imidlertid forbundet med fx stigmatisering og andre problematikker, der udfordrer arbejdspladsernes muligheder for at tage sig af ansatte. Nogle af disse udfordringer vil man kunne høre om på symposiet.

Symposiet er et led i Job & Sind-projektet

Symposiet afholdes som et led i det såkaldte Job & Sind-projekt, som er et forskningsprojekt på NFA, og som handler om ’Nationale retningslinjer til forebyggelse, opsporing og fastholdelse af medarbejdere med mentale helbredsproblemer’. I projektet gennemgår og evaluerer forskerne de internationale retningslinjer for forebyggelse og håndtering af psykiske helbredsproblemer på arbejdspladsen, og på den baggrund udvikler de nogle danske anbefalinger. 

Fire forskere fra forskellige lande på symposiet

På symposiet præsenterer fire forskere fra forskellige lande forskellige perspektiver af den nævnte problemstilling. Forskerne har været involveret i udviklingen af nationale retningslinjer på området i deres respektive hjemlande, hhv. Sverige, England, Canada og Australien.

Målgruppen for symposiet

Arbejdsmiljøprofessionelle og forskere, som beskæftiger sig med forebyggelse og håndtering af psykiske helbredsproblemer på arbejdspladsen. 

Bemærk: Præsentationer på symposiet er på engelsk - The symposium will be in english.

Program for the symposium ‘Challenges and perspectives in managing mental health problems in the workplace’

13:00 Welcome by direktør Inger Schaumburg, NRCWE, Denmark.

13:05 Presentation of The Job & Mind project by Jesper Kristiansen, senior researcher, NRCWE, Denmark.

13:15 The Partnership Model for Research in Worker’s Health – a novel method for ensuring a sustainable working life by Irene Jensen, Professor, Karolinska Institute, Sweden; Lydia Kwak, Research coordinator, Karolinska Institute, Sweden.

14:00 Stakeholders’ role in the disclosure of a mental health condition, implementation of work accommodations, and job tenure for people with mental disorders byMarc Corbière, Professor, Department of Education, Université du Québec à Montréal, Canada.

14:25 Coffee break.

14:40 An integrated workplace mental health intervention in an Australian policing organisation: results of a cluster RCT by Anthony LaMontagne, Professor of Work, Health & Wellbeing, Deakin University, Australia.

15:05 Work design and organisation: Managing risks to employee health and wellbeing by Tom Cox, Professor, Birkbeck University of London, UK.

15:30 Discussion.

15:40 Closing remarks.

15:45 Symposium close.

Tid, sted og tilmelding – Bemærk: Præsentationerne er på engelsk

Læs mere

Om Job & Sind-projektet på NFA's hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Seniorforsker Jesper Kristiansen, NFA.

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@arbejdsmiljoforskning.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her