FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Bestil en forsker fra NFA

14-03-2018
Den kunstige lunge, Tarmens bakterier og Prøv mine ’meme-briller’ – I har nu chancen for at bestille foredrag af to forskere og en dyrlæge fra NFA, som glæder sig til at øse ud af deres viden i forbindelse med Forskningens Døgn.

Bestil en forsker gennem Forskningens døgn. Foto: Søren Svendsen
Forskere fra NFA præsenterer ofte deres viden på konferencer, gå-hjem-møder og lignende. Man kan nu bestille tre af dem som foredragsholder via Forskningens døgn. Arkivfoto: Søren Svendsen.

Af Kirsten Rydahl

Bestil en Forsker giver alle mulighed for gratis at få besøg af en forsker under Forskningens Døgn. I år har to forskere og en dyrlæge fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) meldt sig som foredragsholdere.

Flere emner

Den kunstige lunge

Hvorfor begynder man at hoste, når man trækker vejret i beskidt luft? En af grundene kan være, at det væskelag, som dækker den dybeste del af lungerne, bliver beskadiget. Det kan vi teste med den kunstige lunge. 


Jorid Birkelund Sørli, forsker, ph.d. på NFA, præsenterer sit foredrag, som man kan book gennem Forskningens døgn. Video: Anne-Mette Holm, NFA.

Prøv mine 'meme-briller'

Memetikken er i dag ikke en selvstændig videnskab, da dens domæner traditionelt bliver undersøgt under andre fag som psykologi, sprogvidenskab og i reklamebranchen. 'Memer' dækker over hypotesen, at kulturelle fænomener udvikler sig og opfører sig som kulturelle 'gener', der lagres i menneskers hjerner, og som bliver reproduceret med variation og bliver udsat for selektion. Altså en egentlig kulturel evolution.


Kenneth Barfod, mikrobiolog, ph.d. på NFA, giver en kort introduktion til sit foredrag under Forskningens døgn. Video: Anne-Mette Holm, NFA.

Tarmens bakterier og deres betydning for sundheden/The gut bacteria and their influence on health

Tarmen er hjemsted for et mylder af bakterier og andre mikroorganismer, som er vigtigere for kroppen end tidligere antaget. Faktisk er disse mikro-beboere samlet set ét af kroppens vigtigste 'organer' – begyndende helt fra fødslen. Hvorfor de er vigtige, og hvad vi ved om dem? Det kan du høre om i dette foredrag.


Hør Katja Maria Bendtsen, dyrlæge, ph.d. på NFA, fortælle om sit foredrag, som man kan bestille i forbindelse med Forskningens døgn. Video: Anne-Mette Holm, NFA.

Bestil en forsker

Frem til 3. april kan man bestille en af forskerne til gratis at holde deres foredrag. Det gør man på Forskningens Døgns hjemmeside.

God fornøjelse

 

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf. 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@nfa.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her