FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Gå-hjem-møde om SOSU’ernes arbejdsmiljø i forskning og praksis

08-03-2018
Hvordan får vi skabt et godt arbejdsmiljø for SOSU’erne? Og hvordan kan forskning og praksis understøtte hinanden bedst muligt til gavn for arbejdsmiljøet? Det vil forskere og fagpersoner give svar på ved et gå-hjem-møde kl. 15-17 på NFA den 10. april 2018.

Ældre holder sundhedsmedarbejder i hånden - Istock

Kom og hør om bl.a. udviklingen, lanceringen og brugen af den nye digitale tjekliste MEDvirk, der fungerer som en hjælpende hånd i bestræbelserne på at nå i mål med arbejdsmiljøarbejdet. Foto: Istock.

Af Hanna Sigga Madslund

Hvordan får vi skabt et godt arbejdsmiljø for social- og sundhedshjælperne- og assistenterne (SOSU’erne)? Og hvordan kan forskning og praksis understøtte hinanden, så man får størst muligt udbytte til gavn for arbejdsmiljøet ude på arbejdspladserne?

Det vil forskere og fagpersoner give deres bud på gennem præsentationer af nye resultater fra de seneste projekter på området.

Program

Kl. 15.00: Velkomst og introduktion ved seniorforsker Marie Birk Jørgensen, NFA.

Kl. 15.05: Akademisk medarbejder Helene Højberg Johansen fra NFA, vil fortælle om udviklingen, lanceringen og brugen af den nye digitale tjekliste MEDvirk, der fungerer som en hjælpende hånd i bestræbelserne på at nå i mål med arbejdsmiljøarbejdet. Tjeklisten er udviklet i et partnerskab mellem arbejdsmarkedets parter, Branchefællesskabet for arbejdsmiljø inden for velfærd og offentlig administration, Arbejdstilsynet og NFA. MEDvirk blev lanceret den 4. september 2017 og bliver allerede brugt i 175 byer i 90 kommuner.

Kl. 15.15: Debat med arbejdsmiljøkonsulent Claes Rosenkrands fra Sorø Kommune og Lars Uldall Beck fra Arbejdstilsynet om bl.a. MEDvirk. Her vil de fortælle om, hvordan Sorø Kommune og Arbejdstilsynet har indgået et samarbejde om at få større effekt af arbejdsmiljøarbejdet. Projektet handler bl.a. om at forbedre samarbejdet med borgere og pårørende i ældreplejen, og han vil fortælle om, hvordan kommunens arbejdsmiljøgrupper bruger MEDvirk som metode.

Kl. 15.30: Fremvisning af den nye SOSU-forskningsside og et kort oprids af nye og afsluttede SOSU-projekter.

Kl. 15.40: Post doc Kristina Karstad fra NFA vil fremlægge resultater fra sit ph.d-projekt, hvor hun har undersøgt sammenhængen mellem observerede forflytninger og ondt i ryggen blandt SOSU’er i ældreplejen. Hun vil fortælle om, i hvor høj grad hjælpemidler bliver benyttet i de forskellige forflytningssituationer, og om der er en sammenhæng mellem ondt i ryggen og personalets måde at håndtere beboerne på. I projektet er der foretaget mere end 4.000 observationer af forskellige plejesituationer på i alt 20 plejehjem.

Kl. 16.05: Post doc Jeppe Ajslev fra NFA vil fremlægge resultater fra en ny rapport om velfærdsteknologi med titlen ’Nye teknologier i ældreplejen. Plejecentres implementering af velfærdsteknologier og teknologiernes betydninger for arbejdsmiljø og fagidentitet’, som NFA udgav i december 2017. Resultaterne viser, hvordan teknologierne modtages og implementeres på plejehjemmene, og hvordan de påvirker plejepersonalets arbejdsmiljø og faglige identitet.

Kl.16.30: Networking – inklusiv kaffe og kage.

Kl.17.00: Mødet slutter.

Tilmelding, tid og sted

Tid: Tirsdag den 10. april 2018

Sted: Auditoriet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Lersø Parkalle 105, 2100 København Ø

Tilmelding: Man kan desværre ikke tilmelde sig, da mødet er blevet aflyst den 4. april 2018.

Arrangører af mødet
Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø,NFA.

Yderligere oplysninger

 Specialkonsulent Paul-Anker Lund, NFA.

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf. 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@nfa.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her