FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

NFA’s årsberetning for 2017 offentliggjort

08-05-2018
2017 har været et år præget af stor aktivitet og udvikling af nye tiltag.
Måling af partikler i NFA's laboratorium. Foto: Søren Svendsen
I 2017 har NFA arbejdet på at udvikle et samlet program for kemisk arbejdsmiljø, toksikologi, nanosikkerhed og mikrobiologi, som skal styrke NFA’s rådgivning af myndighederne og medvirke til at forebygge sundhedsmæssige risici ved håndtering af kemiske og mikrobiologiske stoffer og materialer på danske arbejdspladser. Foto: Søren Svendsen.


Af Kirsten Rydahl

Det er nu muligt at dykke ned i Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA’s) årsberetning for 2017.

’Fra forskning til praksis’

I 2017 har NFA arbejdet med at udvikle og afprøve en strategi for, hvordan relevansen og anvendelsen af NFA’s forskning yderligere kan styrkes.

NFA har blandt andet sat fokus på at binde sin forskning, forskningsformidling og brede formidling bedre sammen. Derudover arbejder NFA på at udvikle et tæt og systematisk samarbejde med myndigheder, arbejdsmarkedets parter, arbejdsmiljøprofessionelle, arbejdspladser og andre interessenter. Det skal blandt andet medvirke til at sikre, at NFA’s forskning adresserer de væsentligste udfordringer i arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser, og at de relevante aktører får direkte adgang til resultater, værktøjer mm. fra forskningsprojekterne.

Arbejdet med implementeringen af den nye strategi fortsætter i 2018.

’Et sundt og sikkert arbejdsliv’

I 2017 blev det besluttet, at NFA fra 2018 skal forske i et nyt tværgående forskningstema - ’Et sundt og sikkert arbejdsliv’. Forskningen skal se på forebyggelse gennem hele arbejdslivet fra de unge, der starter på arbejdsmarkedet, og frem til seniorerne, der er i slutningen af deres arbejdsliv. Forskningen skal kunne tilpasse sig nye vigtige samfundsmæssige udfordringer og dagsordener, fx den demografiske udvikling, hvor man bliver flere år på arbejdsmarkedet.

Fornyet fokus på kemisk arbejdsmiljø

Indførelse af nye teknologier, nye materialer og nye anvendelser af kendte materialer betyder, at der er behov for at udvikle nye metoder til at måle og vurdere risici i arbejdsmiljøet. Derfor har NFA i 2017 arbejdet på at udvikle et samlet program for kemisk arbejdsmiljø, toksikologi, nanosikkerhed og mikrobiologi, som skal styrke NFA’s rådgivning af myndighederne og medvirke til at forebygge sundhedsmæssige risici ved håndtering af kemiske og mikrobiologiske stoffer og materialer på danske arbejdspladser.

Rekordstor videnskabelig produktion

Forskning er NFA’s vigtigste kerneopgave, og i 2017 har NFA’s forskere på alle forskningsområder været meget produktive og fået offentliggjort 187 videnskabelige artikler i anerkendte internationale videnskabelige tidsskrifter.

Der er en kort omtale af de vigtigste resultater i NFA’s årsberetning og en lidt mere uddybende beskrivelse i ’Ny viden 2017’, som NFA offentliggjorde i april 2018.

Læs NFA’s årsberetning

Årsberetning 2017. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, maj 2018.

Yderligere oplysninger

Chefkonsulent Brian Knudsen, NFA

 

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@arbejdsmiljoforskning.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her