FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Ung NFA-forsker får eliteforskerstipendium

06-03-2018
Ph.d.-studerende Jonas Ørts Vinstrup fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har netop modtaget Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-rejsestipendium. Han forsker i sygeplejerskers arbejdsmiljø og helbred.

Los Angeles Down Town  

Stipendiet giver ph.d.-studerende Jonas Ørts Vinstrup mulighed for at sparre med internationale eksperter i Los Angeles. Hans forskning vil bidrage til at forebygge forflytningsulykker og rygsmerter blandt sygeplejersker. Foto: Colourbox.

Af Hanna Sigga Madslund

Et EliteForsk-rejsestipendium skal bidrage til, at meget talentfulde ph.d.-studerende kan få længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsinstitutioner i verden. Der uddeles op til 20 EliteForsk-rejsestipendier årligt.

I år er én af de udvalgte ph.d.-studerende Jonas Ørts Vinstrup fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Institut for Medicin og Sundhedsteknologi ved Aalborg Universitet. Hans forskning går for øjeblikket ud på at forbedre sygeplejerskernes arbejdsmiljø og helbred:

-Sygeplejersker er en faggruppe, som er udsat for høje belastninger af kroppen i løbet af arbejdsdagen, blandt andet når de skal forflytte patienterne. Derfor er det vigtigt at belyse, hvilke faktorer i arbejdsmiljøet, der kan medvirke til at nedbringe både smerter og ulykker i forbindelse med dette arbejde, siger Jonas Ørts Vinstrup.

Ophold på universitet i Californien

Stipendiet er på 200.000 kroner, og det giver ham mulighed for at realisere en længe næret drøm om et ophold på University of California, Los Angeles (UCLA). Her får han i løbet af et tre måneder langt ophold mulighed for at sparre med internationale eksperter på området ved Center for Occupational and Environmental Health.

- Projektet vil få stor betydning for sygeplejerskernes daglige arbejdsmiljø, da vi konkret skal kortlægge belastningsgraden i forflytningssituationer med og uden de korrekte tekniske hjælpemidler. Så kan vi på sigt forhåbentligt være med til at forebygge forflytningsulykker og rygsmerter blandt sygeplejersker, siger Jonas Ørts Vinstrup.

Forskningen foregår i et samarbejde mellem:

  • Aalborg Universitet, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi
  • Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Yderligere oplysninger

Ph.d.-studerende Jonas Ørts Vinstrup, NFA.

Kontakt: NFA's webredaktion
 
Nyheder om møder og forelæsninger

Alle offentlige møder og forelæsninger annonceres i vores almindelige nyhedsstrøm.

Se en oversigt over de seneste annonceringer og omtaler af offentlige møder og forelæsninger

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf. 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@nfa.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her