FreeTextSearch
 
search View English language version of this page
 
 
 

Temamøde om mulige helbredseffekter af nanofilmprodukter

Afholdt 15. maj 2014

Kort om emnet

Nanofilmprodukter til overfladebehandling af fx gulve og fliser kan give alvorlige skader i lungerne, hvis de indåndes. Det viser resultater fra blandt andet NFA’s forskning og arbejdsulykker flere steder i verden. Kom og hør mere om emnet på Dansk Center for Nanosikkerheds temamøde i København den 15. maj 2014.

Nanofilmprodukter mindsker behov for rengøring

Nanofilmprodukter anvendes til overfladebehandling af blandt andet fliser, glasflader og gulve. De bliver sprøjtet på overfladerne og danner en tynd film, som er ca. 20 nanometer tyk – deraf betegnelsen nanofilmprodukter. Produktet gør, at den behandlede overflade afviser skidt og mindsker behovet for rengøring.

Flere årsager til lungeskader

Nanofilmprodukter, som indeholder perfluorsilaner, kan give alvorlige lungeskader hos mus. Det viser resultaterne fra en undersøgelse af forskellige typer af nanofilmprodukter, som NFA har gennemført. Nye resultater tyder på, at både aktivstoffet og opløsningsmidlet i sprayproduktet har betydning for, om det kan skade luftvejene. På temamødet kan du høre mere om, hvordan de forskellige stoffer i sprayprodukterne påvirker lungerne, og hvordan man kan beskytte sig.

Læs eventuelt

 18.06.2015
Kontakt: NFA's webredaktion
 
Faktaark om nanomaterialer og arbejdsmiljø

Arbejdsmiljørådet har udarbejdet to faktaark om nanomaterialer i arbejdsmiljøet – henholdsvis til virksomheder samt til leverandører, importører og producenter af nanomaterialer.

23 anbefalinger fra Arbejdsmiljørådet

Teknisk fremstillede nanomaterialer i arbejdsmiljøet– Arbejdsmiljørådets samlede anbefalinger til beskæftigelsesministeren. Arbejdsmiljørådet, maj 2015

Engelsksproget sammenfatning af anbefalingerne

Engineered nanomaterials in the Work environment – summary of the Danish Work Environment Council’s overall recommendations to the Minister for Employment, the Danish Work Environment Council, May 2017 

 

Dansk Center for Nanosikkerhed

Nanocentrets hjemmeside www.nanosikkerhed.nu

Følg med på centrets egen hjemmeside nanosikkerhed.nu

 

 
 
 

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | DK-2100 København Ø |

Tlf 39 16 52 00 | fax 39 16 52 01 | e-mail: nfa@arbejdsmiljoforskning.dk | CVR: 15413700 | EAN: 5798000399518

Vis desktop version
|WEBSITET ANVENDER COOKIES TIL AT HUSKE DIG OG DINE INDSTILLINGER.| Læs mere her